Oppskrift
60 g smør
90 g sukker
1,5 dl melk
25 g gjær
450 g mel
2 egg
Fyll
100 g sukker
100 g valgfrie nøtter
100 g sjokolade
50 g mykt smør
Fremgangsmåte
Smelt smøret, tilsett melken og varm til 37 grader. Bland gjær og væske sammen i en miksebolle
Tilsett mel og sukker, elt sammen.
Tilsett egg og miks deigen i 10 minutter, visst den er veldig klebet tilsett litt mer mel på slutten.
Hev deigen til dobbel størrelse, ca 40-60 minutter
Mens deigen hever, putt nøtter i en pose og rull over dem med en kjevle til de er finknuste.
Smelt sukkeret over svak varme til alt sukkeret er oppløst og har fått en brunlig farge.
Ha nøttene i sukkeret og bland godt. Hell blandingen på et bakepapir og la den bli avkjølt.
Kjevl deigen ut i et rektangel på ca 30x50 cm. Del leiven i 6 like emner vertikalt.
Putt så de karameliserte nøttene i en pose og finknus dem, bland nøttene med sjokoladen og det
myke smøret. Bre så et par spiseskjeer av fyllet på en strimle, legg så en strimle over fyllet og gjenta
prosessen med de resterende remsene. Avslutt med remse nummer 6, skal ikke fyll oppå denne.
Del så den lange remsen i 6 like firkanter, legg bitene i en smurt brødform tett inntil hverandre med
kuttsiden opp. Hev til dobbel størrelse, i ca 40 minuter.
Stek på 180 grader i 40 minutt. La den avkjøles litt før du tar den ut av formen. Avkjøl så på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar