onsdag 18. juni 2014

Hveteblomst med sjokoladefyll


Oppskrift

50 g gjær
1 dl sukker
5 dl melk
125 g smør
Hvetemel til passe deig
1 boks sjokoladepålegg

Fremgangsmåte

Start med å smelte smør, tilsette melk og varme til 37 grader.
Ha gjæren i en bolle og hell melkeblandingen over.
Tilsett sukker og miks til gjæren er oppløst.
Ha i mel til deigen er så fast at den slipper bollen. Hev til dobbel størrelse.

   Del deigen i 4 like emner. Kjevl et emne til en sirkel og legg det på et bakepapir.
   Smør på et tynt lag med sjokoladepålegg.

   Gjenta denne prosessen 2 ganger til, avslutt så med det siste utkjevlede emnet på toppen.
   Trykk og form sirkelen så alle leiven ligger noenlund likt oppå hverandre.

   Merk av midten  på sirkelen med et lite glass.

   Del sirkelen i fire

   Del så disse fire delene i to.

   Del så disse delene igjen i to, så du sitter igjen med 16 deler.

   Ta så to og to delerog tvinn dem mot hverandre innover, ca 3 ganger. Press endene godt sammen.
   Gjør det samme med det resterende delene.

   Hev til dobbel størrelse. Pensle med egg før steking.

   Stek på 220 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist






















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar