Oppskrift
Denne oppskriften fant jeg i boken manuelas magiske jul.
675 g sukker
250ml fløte
1 dl søt kondensert melk,( ikke det samme som vikingmelk. Fås kjøpt på feks asiamarked i molde)
2 vaniljestenger
2 ss lys sirup
100 g smør
50 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Bland alle ingridiensen utenom den hvite sjokoladen i en kasseroll.
Varm opp over svak varme til alt sukkeret har smeltet, ca 10-15 minutter
Når sukkeret har smeltet, skru opp varmen på høy og kok karamellen til den får en fin gyllen farge.
Blandingen skal ha en tempratur på ca 120 grader.
Ta så kjelen av platen og hell blandingen i en mikser og pisk blandingen på lav hastighet.
Etter 2 minutter hell i den hvite sjokoladen. Skru opp hastigheten på mikseren og pisk til blandingen
blir tykk og lys.
Omtrent som dette:)
Trykk massen ned i en bakepapir kledd form og sett kaldt i noen timer.
Kan oppbevares på glass i kjøleskap i flere uker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar