tirsdag 24. desember 2013

Hjemmelaget snickers

Oppskrift

Nederste lag

200 g sjokolade
4 ss peanutsmør

Noguat lag

60 g smør
2,5 dl sukker
4 ss fløte
4 ss peanutsmør
1 ss vaniljeekstrakt
1 beger marshmellow fluff
200 g peanøtter

Karamell lag

300 g smørbukk karameller
4 ss fløte

Øverste lag

200 g sjokolade
4 ss peanutsmør

Fremgangsmåte

    Smelt sjokolade og peanutsmør på svak varme til alt er oppløst.

    Hell blandingen i en panne dekket med aliminiumsfolie. Sett i kjøleskapet til det stivner.

    Smelt smør og tilsett sukker og fløte. Kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp, rør så videre 
    i 5 minutter til blandingen har blitt litt karamelisert.

    Ta pannen av varmen og rør i vaniljeekstrakt og peanutsmør.

    Tilsett så et beger marshmellow fluff, og rør godt.

    Bland inn peanøtter.

    Hell blandingen over den stivnede sjokoladen. Sett det tilbake i kjøleskapet for å stivne.

    Smelt karamell og 4 ss fløte i en kaseroll.

    Hell blandingen over noguatlaget. Sett til avkjøling.

    Smelt sjokolade og peanøttsmør i en panne.

    Hell over det siste laget og la formen stå i i kjøleskapet natten over. Skjær i passe biter og oppbevar
    i en tett beholder i kjøleskapet.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar