Oppskrift
Nederste lag
200 g sjokolade
4 ss peanutsmør
Noguat lag
60 g smør
2,5 dl sukker
4 ss fløte
4 ss peanutsmør
1 ss vaniljeekstrakt
1 beger marshmellow fluff
200 g peanøtter
Karamell lag
300 g smørbukk karameller
4 ss fløte
Øverste lag
200 g sjokolade
4 ss peanutsmør
Fremgangsmåte
Smelt sjokolade og peanutsmør på svak varme til alt er oppløst.
Hell blandingen i en panne dekket med aliminiumsfolie. Sett i kjøleskapet til det stivner.
Smelt smør og tilsett sukker og fløte. Kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp, rør så videre
i 5 minutter til blandingen har blitt litt karamelisert.
Ta pannen av varmen og rør i vaniljeekstrakt og peanutsmør.
Tilsett så et beger marshmellow fluff, og rør godt.
Bland inn peanøtter.
Hell blandingen over den stivnede sjokoladen. Sett det tilbake i kjøleskapet for å stivne.
Smelt karamell og 4 ss fløte i en kaseroll.
Hell blandingen over noguatlaget. Sett til avkjøling.
Smelt sjokolade og peanøttsmør i en panne.
Hell over det siste laget og la formen stå i i kjøleskapet natten over. Skjær i passe biter og oppbevar
i en tett beholder i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar