onsdag 21. mai 2014

Marengsbunn med philadelphia/peanøtt krem og karamell

Oppskrift

Bunn
4 eggehviter
4 dl sukker
130 g peanøtter
60 g ritz kjeks

Fyll
300 g philadelphia ost
3 dl kremfløte
2 dl melis
1 ts vaniljesukker
100 g peanøtter

Karamell
1 boks søt kondensert melk

Fremgangsmåte
   Start med å legge 1 boks med søt kondensert melk i en kaseroll. Dekk den 2/3 med vann og kok 
   opp. Kok den i 2-3 timer, etterfyll vann så de ikke koker tørt.

   Når den er ferdig, åpne boksen forsiktig. Hell innholdet i et fat og pisk med en visp, da blandingen
   kan være noe klumpete når den kommer ut. Avkjøl.

   Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett sukker gradvis til du får en glatt og skinnende
   marengs.

   Putt peanøtter og kjeks i en pose, knus til fine biter. Bland forsiktig inn i marengsen.

   Tegn en sirkler på 26 cm på to bakepapir og fordel massen likt på de to sirklene. Spre massen 
   utover. Stek en og en bunn på 175 grader i 20 minutter. Avkjøl.

   Når bunnene er avkjølt, legg en bunn på et kakefat og smør på et godt lag med karamell.

   Pisk så sammen ost og melis

 
   Pisk kremfløten til en myk krem

   Pisk ostekremen og kremfløten raskt sammen til en luftig krem. Tilsett hakkede peanøtter

   Smør haalvparten av kremen på bunn 1, legg bunn 2 oppå, smør med karamell, legg så resten av 
   kremen på toppen. La kaken stå 2-3 timer i kjøleskap før den skal spises. Gjør bunnene litt mykere

   Før servering dryss over karamell og hele peanøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar