fredag 11. juli 2014

Rabarbra og jordbærsaft

Oppskrift

1 kg rabarbra
2-3 korger jordbær
400 g sukker
2 liter vann
2 sitroner

Fremgangsmåte

   Rensk og del rabarbraen i biter. Legg dem i en bolle sammen med sukkeret og la det stå i ca 30 min

   Rens,vask og del opp jordbærene. Legg jordbærene og rabarbraen+ væske og sukker i en stor gryte
   Hell på 2 liter vann og kok opp. La det små koke i 40 mins. Trekk gryta av plata og la den stå å 
   trekke i 1-2 timer mens den avkjøles lii.

    Tilsett så saften av to sitroner.

    Sil saften over i en bolle og avkjøl den i kald vann.

    Hell over på flasker, kan oppbevares i kjøleskap i et par uker. Denne saften skal ikke blandes ut med
    vann, den er drikkeklar.

   Server med isbiter. Deilig og forfriskende på en varm sommerdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar