lørdag 23. mai 2015

Banan og karamellpai

Oppskrift

Bunn:
12 bixitkjeks
50 g smør
60 sjokolade

Fyll:
1 boks søt kondensert melk(ikke viking melk), kan fåes kjøpt ved asia marked feks.
3-4 modne bananer
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker

Sjokoladebiter til pynt

Fremgangsmåte

Start med å koke den søte kondenserte melken i ca 2,5-3 timer. Boksen legges i en kaseroll og dekkes med vann. Kok opp og la småkoke. Fyll etter med vann ca hver halv time. Boksen skal alltid være dekket med vann. La boksen avkjøles før du åpner den.

 Knus så bixitkjeksene i småbiter. Tilsett smeltet smør og rør til blandingen ligner på våt sand. La blandingen avkjøles litt, før du tilsetter sjokoladebiter. Trykk blandingen ned i en paiform, og sett i kjøleskapet.

 Skjær bananen i skiver og fordel over bunnen.

 Smør karamellen over bananen.

 Pisk krem sammen med vaniljesukker. Fordel på toppen av paien og strø over sjokoladebiter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar