lørdag 22. november 2014

Ostekake med sjokolade og bringebær

Oppskrift

Bunn:

2 pakker oreo kjeks
100 g smør

Fyll:

300 g philadelphia ost
3 dl kremfløte
1 dl melis
1 pk bringebærgele
200 g melkesjokolade

Friske bringebær til pynt

Fremgangsmåte

   Knus oreokjeks til små smuler og bland 
   med smør. Trykk blandingen utover i en
   springform dekket med bakepapir i 
   bunn. Sett i kjøleskapet mens du lager
   fyllet

   Lag gele som anvist på pakken men 
   kun med halve vann mengden. Sett til
   avkjøling.

   Miks sammen ost og melis, og sett den 
   til siden.

   Smelt sjokoladen og avkjøl denne

   Pisk fløten til krem.

   Bland sammen krem og osteblanding 
   til en lufttig krem

   Miks inn den smeltede sjokoladen

   Hell tilslutt i gele og miks godt

   Hell blandingen i formen og la stå i kjøle
   skapet i 6 timer, helst natten over

   Før servering, skjær rundt kanten på 
   formen for å løsne kaken før du åpner 
   den. Ha over på kakefat og pynt etter 
   ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar