lørdag 13. september 2014

Berlinerboller

Oppskrift

100 g smør
2 dl melk
4 egg
4 ss sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
Ca 600 g mel

Fremgangsmåte



   Smelt smøret og tilsett melken, varm til 37 grader. Bland melkeblandingen med gjæren.

   Ha alt det tørre i en bolle. Ha eggene i en bolle og visp de lett sammen.

  Ha det tørre og eggene i melkeblandingen. Miks til du får en glatt og smidig deig. Tilsett mer mel til 
  deigen slipper bollen.

   Hev til dobbel størrelse.

   Kjevl deigen ut til en leiv ca 2 cm tykk.

   Stikk ut rundinger med et glass.

  Etterhev i 15 minutt

 Stek bollene i en frityrkoker eller i en panne med olje(bruk da et termometer) ved 165 grader. 
 Snu dem med jevne mellomrom, ta dem ut når det er gyllenbrun.
 La bollene renne av seg på et papir før du dypper den i sukker.

  Når bollene er avkjølte, stikk et hull tvers gjennom bollen. 

   Bruk en sprøytepose og sprøyt inn vaniljekrem eller syltetøy.

  De smaker også fortreffelige uten fyll, lunken. Kan fryses.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar