Oppskrift
4 stk eggehviter
1/2 ts cream of tartar eller 1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvins eddik
Fyll
1 pk vaniljekrem
3 dl kremfløte
friske frukt/bær etter smak
Fremgangsmåte
Start med å kle en bakeplate med bakepapir. Tegn en rund sirkel på ca 22-24 cm,på arket
Sett ovnen på 160 grader
Ha romtempererte eggehviter og cream of tartar eller salt i en ren og tørr miksebolle.
Miks på middels hastighet til du får et luftig skum, sett da opp hastigheten og pisk til skummet begynner å danne stive topper
Tilsett da sukker litt og litt, og pisk til du får en myk og glansfull blanding og alt sukkeret er oppløst.
Sikt i maizena og hell i eddik. Bland forsiktig inn med en slikkepott.
Hell blandingen på bakepapiret, og smør det utover innenfor sirkelen du tegnet tidligere.
Den skal være ca 2,5 cm høy
Stek i 1 time på nest nederste rille i ovnen. Skru av ovnen og sett en gløtt på døren, og la kaken stå i ovnen til den er helt avkjølt.
Ha bunnen på et fat. Pisk kremfløten stiv og bland forsiktig i vaniljekremen.
Ha kremen på kaken og topp med bær og frukt etter ønske.
Denne bunnen kan gjerne lages noen dager før, bare pakk den inn i litt bakepapir og oppbevar den tørt til den skal brukes.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar