Oppskrift
1250 g hvetemel
150 g margarin
150 g sukker
3 ts bakepulver
2 ts hornsalt
2 egg
2 store ss lettrømme
5 dl kefir
2 1/2 dl søt melk
Fyll(klining)
300 g soft flora
250 g romtemperert meierismøt
150 g sukker
200 g melis
2 ss lettere prim
1 beger lettrømme
Fremgangsmåte
Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
Tilsett smøret og smuldre det inn i det tørre til det får et sandaktig utseende
Ha eggene i en bolle
Tilsett kefir,rømme og søt melk i eggene og miks sammen
Bland alt godt sammen til en klebrig deig
Mål opp deigen i emner på ca 90 gram
Kjevle deigen så tynn som du greier, uten å lage hull.
Kjevl over med en rutete kjevle helt tilslutt
Stek på takke, på still 6-7, til det får gylne flekker på begge sider
Oppbevar det stekte lefsene innpakket i et klede
Når du skal lage fyllet er det viktig at alle ingrediensene er samme temperatur, helst romtemperert
Start med å tilsette smøret,melis og sukker i en bolle.
Miks til det blir hvitt og fluffy
Tilsett rømme og prim, og miks godt
Pass på at lefsene er godt avkjølt før du smør på fyll
Dynk lefsene så det er fuktige, smør så på et tynt lag fyll.
Brett lefsene sammen, og legg dem i høyden med bakepapir i mellom, før du putter det inn i en plastpose og legger dem i frysen.
Så har du noe godt å ta opp om du får uventede gjester:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar