onsdag 9. oktober 2013

Tynnlefeser

Oppskrift

1250 g hvetemel
150 g margarin
150 g sukker
3 ts bakepulver
2 ts hornsalt
2 egg
2 store ss lettrømme
5 dl kefir
2 1/2 dl søt melk

Fyll(klining)

300 g soft flora
250 g romtemperert meierismøt
150 g sukker
200 g melis
2 ss lettere prim
1 beger lettrømme

Fremgangsmåte

 Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
Tilsett smøret og smuldre det inn i det tørre til det får et sandaktig utseende 

 Ha eggene i en bolle

 Tilsett kefir,rømme og søt melk i eggene og miks sammen

Bland alt godt sammen til en klebrig deig

 Mål opp deigen i emner på ca 90 gram

 Kjevle deigen så tynn som du greier, uten å lage hull.
Kjevl over med en rutete kjevle helt tilslutt

 Stek på takke, på still 6-7, til det får gylne flekker på begge sider
Oppbevar det stekte lefsene innpakket i et klede

 Når du skal lage fyllet er det viktig at alle ingrediensene er samme temperatur, helst romtemperert
Start med å tilsette smøret,melis og sukker i en bolle.
Miks til det blir hvitt og fluffy

 Tilsett rømme og prim, og miks godt


 Pass på at lefsene er godt avkjølt før du smør på fyll
Dynk lefsene så det er fuktige, smør så på et tynt lag fyll.

Brett lefsene sammen, og legg dem i høyden med bakepapir i mellom, før du putter det inn i en plastpose og legger dem i frysen.
Så har du noe godt å ta opp om du får uventede gjester:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar