torsdag 10. oktober 2013

Snickerskake

Oppskrift

Bunn
3 eggehviter
3 dl sukker
2,5 dl peanøtter
20 ritzkjeks

Fyll
3 dl kremfløte

Sjokoladekrem
3 eggeplommer
3 ss sukker
80 g smør
100 g sjokolade

Fremgangsmåte
 Pisk eggehviter og sukker til en luftig marengs med stive topper

 Finknus peanøtter og kjeks

 Fold forsiktig kjeksblandingen inn i marengsen

 Smør blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett
Stek i 175 grader i 20 minutter
Avkjøl helt på rist

 Del kaken i to like deler, legg den ene delen på et kakefat

 Pisk 3 dl kremfløte med 1 ts vaniljesukker og litt sukker
Smør kremen utover bunnen

 Legg den andre bunnen oppå

 Visp egg og sukker til en lett eggedosis
Smelt sjokolade og smør på lav varme
Avkjøl sjokoladeblandingen litt, og bland det inn i eggedosisen
Sett sausen litt i kjøleskapet til avkjøling før du smør den utover kaken

Hell sausen over kaken og strø over peanøtter til pynt.

Denne kaken blir bedre om den får stå en stund, så lag den gjerne dagen før den skal spises:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar