Oppskriften på disse fant jeg på villaperlesukker.no, men jeg gjorde litt om på den siden jeg ønsket grove rundstykker i stede for fine.
Oppskrift
250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, fin
50 g gjær
125 g smør
1 egg
3 dl melk
Rosiner
1 egg til pensling
Om du vill ha fine rundstykker, tilsett 80 g sukker, 1 ts kardemomme og bruk kun hvetemel.
Disse passer også fint og bruke som pølsebrød i barnebursdag.
Fremgangsmåte
Tilsett alt det tørre i en kjøkkenmaskin med K-spade.
Smelt smøret, tilsett melk og varm til 37 grader. Rør ut gjæren og tilsett egget.
Bland alt til en smidig deig som slipper kantene på bollen, og hev til dobbel størrelse
Kjevl deigen ut til ca en 2 cm tykk leiv. Stikk ut så store rundinger som du vil ha.
Legg dem på stekebrettet og form dem så de blir litt ovale og kutt ører som på bildet
Hev i 30 minutter, pensle så med egg, og sett på rosiner til øyne og nese
Stek på 180 grader i ca 15 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar