fredag 13. september 2013

Kanelknuter

Oppskrift

125 g smør
1 pk gjær
5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
ca 14 dl hvetemel

Fyll

Mykt smør
Sukker
Kanel


Fremgangsmåte

 Smelt smøret og ha i melken. Varm til 37 grader

 Rør gjæren ut i melken

 Tilsett sukker, kardemomme og hvetemel, og miks til en smidig deig som slipper bollen

Hev til dobbel størrelse 

 Kjevl deigen til et rektangel, smør på mykt smør og strø over sukker og kanel

 Brett deigen i to, del den i 2-3 cm brede remser.

 Del hver remse i to igjen, på langs. Snurr de to remsene som på bildet

Knyt en knute og ta de to delene som stikker ut og tvin sammen og dander i midten

 Omtrent slik:) Etterhev i 30 minutter

Stek ved 220 grader i 12-15 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar