søndag 29. september 2013

Sjokoladekake med bringebær fyll og smørkrem

Inspirasjonen til denne kaken fant jeg på bloggen my little kitchen.
Har tilpasset oppskriftene ut fra hva jeg erfarte var passelige mengder, første gang jeg bakte denne kaken.

Oppskrift
8 dl sukker
4 egg
250 g smør
2 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakaopulver
10 dl hvetemel
5 dl melk

Fyll
3 dl kremfløte
150 g bringebær
1 pk friske bringebær til og legge oppå kremen

Smørkrem
600 g mykt smør
800 g melis
120 g kakaopulver
8 ss melk
2 ss vaniljeekstrakt



 Pisk egg og sukker til luftig eggedosis

 Ha i smeltet smør

 Miks inn siktet kakaopulver

 Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle, og miks det inn i røren

 Ha i melk, miks godt

Fordel røren i to like runde springformer, jeg brukte to 20 cm former
Stek på 180 grader i 50-60 minutter

Ta kakene ut av ovnen og la dem avkjøles skikkelig før du deler dem
Del kakene i to like deler, slik at du har fire bunner.
På den ene kakebunnen, trim av toppen på kaken, slik at du får to flate bunner.
På den andre kaken trim av bare en liten del av toppen, slik at du få en flat bunn med buede kanter, denne skal være toppen på kaken.
Bruk 3 eller 4 bunner, ut i fra hvor høy du vil ha kaken

Lag bringebærkremen ved å piske 3 dl kremfløte til krem og tilsette bringebærene.
Trenger ikke å tilsette noe sukker, da resten av kaken og smørkremen er veldig søt, så det er godt med den litt friske bringebær kremen.

Smørkrem
Første gangen jeg laget denne kaken,startet jeg med kun en porsjon smørkrem, men dette var alt for lite, så oppskriften ovenfor er ganget med fire, da har du nok til en 4 lags kake.

 Pisk smør og melis hvitt

 Tilsett kakaopulver og bland godt

Tilsett tilslutt melk og vaniljeekstrakt

Montering
Putt litt av smørkremen i en pose og klipp et middelstort hull.
Legg en kakebunn på kakefat og sprøyt en sirkel med smørkrem rundt kanten, dette forhindrer fyllet og renne ut på sidene av kaken.

Ha i bringebærkrem og fordel noen friske bringebær oppå kremen for ekstra smak
Gjør det samme med de resterende lagene
Sett så kaken ca 30 minutter i kjøleskapet, så den får avkjølt seg litt

 Når kaken har avkjølt seg litt, smør på et tynt lag med smørkrem rundt hele kaken

Pynt så kaken med resten av smørkremen slik du ønsker. Jeg har pyntet med roser, dette får du til ved å bruke en sprøytepose med en wilton 1M tipp. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar