mandag 2. september 2013

Ritzkake

Denne kaken smakte jeg i en barnedåp vi var i, og samboeren min fikk tak i oppskriften.

Oppskrift

5 eggekviter
3 dl sukker
1/4 ts creme de tartar( kan sløyfes)
1 pakke ritzkjeks(knust)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liten boks valnøtter(hakket)

Topping:
1 boks vaniljekrem
1/2 boks creme fraich
Blåbær,bringebær,jordær o.l
Raspet sjokolade

Fremgangsmåte

Ha eggehviter i en bolle og pisk dem på medium hastighet, tilsett creme de tartar
Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til blandingen er hvit, skinnende og med stive topper.

 Knus ritzkjeks og tilsett bakepulver og vaniljesukker

 Tilsett hakkede valnøtter
 Vend kjeksblandingen inn i marengsen, forsiktig

 Smør en 24 cm eller 30 cm springform og dekk bunnen med bakepapir.
Stek den på 175 grader i 25 minutter
Avkjøl helt.

 Smør på vaniljekrem

Smør på creme fraich
Pynt med bær og raspet sjokolade

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar